Hoogwerker opleiding

Deze hoogwerker cursus is bedoeld voor medewerkers die gebruik maken van hoogwerkers of daarvan gebruik

willen gaan maken. Zij die willen voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars kunnen met de training “Veilig werken met de Hoogwerker” het hoogwerker certificaat behalen. Door medewerkers vooraf te instrueren voorkomt u dat tijdens de uitvoering het werk moet worden stilgelegd als blijkt dat de medewerkers niet over de juiste papieren beschikken. Bovendien is een onderneming in het kader van de Arbo-wet verplicht de betreffende werknemers grondig te laten instrueren, ook met betrekking tot het gebruik en bediening van hoogwerkers.

De opleidingsduur bedraagt 1 dag waarbij de theorie en praktijk worden afgewisseld. De opleiding “Veilig werken met de Hoogwerker” wordt standaard afgesloten met een veiligheidsexamen. Door een uitgekiende samenstelling van de opleiding kunnen de kandidaten getraind worden in het bedienen van 5 typen hoogwerker. De schaarhoogwerker, knikarmhoogwerker, spinhoogwerker, rupshoogwerker en telescoophoogwerker.

Op verzoek kan er ook gekozen worden voor een SSVV examen (VCA).


Het PTC Opleidingen certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Cursuslocatie
De cursus wordt gegeven op locatie.


Bij voldoende resultaat van het schriftelijke examen en het praktijkgedeelte wordt een erkend certificaat (volgens eisen Gids Risicovol Werk) verstrekt met een geldigheidsduur van 5 jaar.

 

Examen en certificaat Na de training krijgt u een theorie- en praktijkexamen. Worden deze examens met goed resultaat afgerond, dan krijgt u het certificaat Heftruck Basis. Dit certificaat is 5 jaar geldig. Hierna dient u om de vijf jaar een herhalingscursus te volgen (deze neemt één dag in beslag). Op deze wijze gaat de opgedane kennis niet verloren en kunt u op een veilige en verantwoorde manier uw werkzaamheden blijven uitvoeren.

 

Prijs

De totale kosten van de cursus zijn er v.a. € 99,- (excl. btw). Dit is inclusief alles, namelijk:
  • Cursusboek
  • De cursus;
  • Het examen;
  • Het certificaat en pasje;